Frysehus

De hele ørreder lægges skånsomt på rammer, som, inden for maksimalt 10 minutter efter slagtningen, sættes ind i store frysere. Her står de ét døgn, så de opnår en kernetemperatur på minus 18 0C. Efter den korte indfrysning føres de igennem et glaseringsanlæg, som påfører en tynd is-glasering, der beskytter fiskene mod frysebrænding og oxidering. Fiskene køres tilbage til et frostlager, hvor de afventer at blive pakket eller solgt. 
Den del af rognen som indfryses kaldes ”Grøn Rogn”. Virksomheden ejer en nitrogenfryser til indfrysning af både rogn og fileter. Nedfrysning med nitrogen er skånsom og effektiv og produkterne bevarer deres egenskaber, herunder farve, smag og tekstur, og vandtabet nedsættes betragteligt. Investeringen medfører et lavere CO2 aftryk og et forbedret arbejdsmiljø i forhold til de tidligere anvendte fryseteknologier. Virksomheden frysekapacitet er ca. 80.000 kg i døgnet i ét hold skift.

fileter nitrogenfrys 340x260         frys af filet          fileter i scantainer 340x260